Sh-Rodemectin Spot On

Sh-Rodemectin Spot On

Sh-Rodemectin Spot On je izdelek, ki se uporablja za odpravljanje nematod pri malih živalih oziroma za zdravljenje okužb z ektoparaziti, ki se hranijo s telesnimi tekočinami.

podrobni opis izdelka
Bruto cena: od 10.95 
Ocena: 4.8 / 107 Prikaži vse ocene (0)
Sh-Rodemectin Spot On 5 ml

Sh-Rodemectin Spot On 5 ml

5 ml
Cena: 10.95 
0.11 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Sh-Rodemectin Spot On je izdelek, ki se uporablja za odpravljanje nematod pri malih živalih oziroma za zdravljenje okužb z ektoparaziti, ki se hranijo s telesnimi tekočinami.

1. Navedba zdravilne(ih) učinkovin(e) in drugih sestavin:

Zdravilna učinkovina:

ivermectin 10,0 mg

2. Ciljne živalske vrste:

Domači/hišni dihur, morski prašiček, hrček, zajec, miš, podgana, kača, kuščar.

3. Indikacije:

Za odpravljanje nematod oziroma za zdravljenje okužb z ektoparaziti, ki se hranijo s telesnimi tekočinami.

4. Odmerjanje po ciljnih živalskih vrstah:

Odmerjanje: 1 kapljica vsebuje 0,2 mg ivermektina.

Beli dihur:

Za zdravljenje ušesnih garij (Otodectes cynotis): po čiščenju zunanjega sluhovoda nakapljamo po 2 kapljici zdravila v vsako uho in sicer 2-4 krat na dan. Postopek je treba ponoviti vsake 3 dni. V primeru garij vrste Sarcoptes (Saarcoptes scabiel) na nogicah: po odstranitvi eshare razmaknemo dlake in na kožo nakapamo 5 kapljic zdravila na kg telesne teže živali. Tretma čez dva tedna ponovimo. Za zdravljenje drugih notranjih parazitov je treba uporabiti 5 kapljic (1 mg) zdravila / kg telesne teže in zdravljenje po 14 dneh ponoviti.

Morski prašiček, hrček:

V primeru garij oziroma ušivosti (Sacoptes, Noloedres) razmaknemo dlake kožuščka in na kožo nakapamo 4 kapljice zdravila na kg telesne teže živali. Tretma po 7 dneh pavze ponovimo 2-3 krat.

Miš:

Pri ušivosti oziroma okužbi z nitasto glisto (Enterobius vermicularis), v vodo (2,5 dl) za pitje damo 1 kapljico pripravka. Živali 4 dni zaporedoma damo vodo z zdravilom, nato sledi 3 dni pavze in tretma ponovimo 2-3 krat. Vsak dan je treba pripraviti svežo raztopino.

Podgana:

Pri ušivosti oziroma okužbi z nitasto glisto (Enterobius vermicularis), v vodo (2,5 dl) za pitje damo 3 kapljico pripravka. Živali 4 dni zaporedoma damo vodo z zdravilom, nato sledi 3 dni pavze in tretma ponovimo 2-3 krat. Vsak dan je treba pripraviti svežo raztopino.

Pri miših in podganah po čiščenju iz razkužitvi kletke lahko z meglico poškropite živali s tekočino v katero ste dali pripravek, in sicer na naslednji način: Dajte 10 kapljic pripravka v 20 ml vode,

škropilnik nastavite na največjo razpršenost in poškropite živali (1-2 brizga). To ponavljajte vsak dan cel teden. Vsak dan pripravite svežo raztopino. Pršilo se bo usedlo na dlako, toda je ne bo premočilo. Za mišje in podganje mladičke je pripravek strupen. Ne zdravite živali, ki so mlajše od 10 dni!

Zajec, kunec:

Potem, ko ste razmaknili dlake, nakapajte na kožo živali 2 kapljici pripravka na kg telesne teže.

Kača, kuščar:

V primeru okužbe z nematodami nakapajte na kožo ali v usta živali 2 kapljici pripravka na kg telesne teže. V primeru okužbe z zunanjimi zajedavci žival poškropite s pripravkom iz 10 kaplic in 20 ml vode. Škropilnik nastavite na največjo razpršenost, to ponavljajte dnevno en teden.

5. Predlog za uporabo:

Pripravek ne učinkuje na jajčeca ektoparazitov, tako je treba zdravljenje ponoviti z oziroma na čas izleganja njihovih jajčec. Pri zdravljenju nematod v čredi je treba vse živali zdraviti vsake tri tedne. Zdravljenje traja 6 mesecev.

V vseh primerih se priporoča temeljito čiščenje in dezinfekcija okolja živali.

6. Kontraindikacije:

Ne sme se uporabljati pri živalih, ki so mlajše od 10 dni! Pripravka ne smete uporabljati v primeru preobčutljivosti na učinkovino ali katero koli pomožno sestavino ali na prenašalca učinkovine.

Varnost zdravila za uporabo v veterinarski medicini med brejostjo in laktacijo ni potrjena. V obdobju parjenja in neposredno pred njim pripravek uporabljajte le tedaj, če je zdravljenje mogoče opraviti brez vpliva na razplod v čredi.

7. Stranski učinki:

Pojavi se lahko slinjenje, mišični krči, pogostejše iztrebljanje in uriniranje. Če opazite kakršne koli neželene učinke, se obrnite na svojega veterinarja.

8. Karenčna doba:

Živali, ki proizvajajo hrano, ne smete zdraviti s tem pripravkom.

9. Posebni predpisi za shranjevanje:

Zdravilo za uporabo v veterinarski medicini shranjujte nedosegljivo otrokom. Hraniti pri temperaturi od 15 °C do 25 °C v suhem prostoru. Datum uporabnosti: 2 leti

Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na embalaži.

10. Posebna opozorila Medsebojno delovanje z zdravili in druge interakcije:

Ne uporabljajte z drugimi sistemskimi anthelmintskimi pripravki.

11. Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi):

Predpisanega odmerka se ne sme prekoračiti! Pri izjemno prevelikem odmerku se pojavi zaspanost, omotica, nestabilnost, povešanje glave, v nekaterih primerih pogin živali. Specifični protistrupi niso znani. Pri rahlo povečanem odmerku se pojavi slabost in bruhanje, ti simptomi izginej v nekaj dneh.

12. Previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo:

Prosimo, pazite, da izdelek ne pride v stik s kožo tistega, ki ga uporablja. Če slučajno pride v stik s kožo, ga sperite z obilo vode. Po uporabi temeljito sperite. Po uporabi temeljito umijte roke. Upoštevati je treba splošne predpise o varstvu pri delu.

13. Navodilo za ravnaje, odlaganje in uničenje neuporabljenega izdelka ali njegovih odpadkov:

Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ali odpadne snovi, ki nastanejo iz takšnih zdravil za uporabo v veterinarski medicini, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi. Pripravek ne sme priti v naravne vode, ker je nevaren za ribe in druge vodne organizme.

14. Datum zadnje odobritve Navodil za uporabo

26. avgust 2013

15. Registracijska številka:

014/2006/ÁOGYTI

MNENJA KUPCEV