Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V.

Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V.

Fipromax Spot-On je raztopina za mačke za zdravljenje in preprečevanje okužbe bolham in klopom. Raztopina je primerna tudi za zaščito proti ušim, plenilskim pršicam ter za preprečevanje in zdravljenje dermatitisa, ki ga povzročajo bolhe.

podrobni opis izdelka
Bruto cena: od 5.36 
Ocena: 4.4 / 355 Prikaži vse ocene (0)
Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V. 10 kosov

Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V. 10 kosov

10 kosov
Cena: 35.79  (3.58  / kos)
0.37 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V. 3 kosi

Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V. 3 kosi

3 kosi
Cena: 13.62  (4.54  / kos)
0.14 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V. 1 kos

Fipromax Spot-On raztopina za mačke A.U.V. 1 kos

1 kos
Cena: 5.36  (5.36  / kos)
0.06 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Fipromax Spot-On je raztopina za mačke za zdravljenje in preprečevanje okužbe bolham in klopom. Raztopina je primerna tudi za zaščito proti ušim, plenilskim pršicam ter za preprečevanje in zdravljenje dermatitisa, ki ga povzročajo bolhe.

1,  Ime Veterinarskega Farmacevtskega pripravka:

- Fipromax Spot-On sredstvo za mačke A.U.V.

2, Opis aktivne sestavine in pomožne snovi:

Aktivne sestavine:

- Fipronil: 50,0 mg

Pomožne snovi:

- Butil-hidroxianizol: 0,10 mg
- Butil-hidroxitouol: 0,05 mg

- Etanol: 0,05 ml

3, Indikacije:

Sredstvo za zdravljenje in preprečevanje okužbe bolham in klopom. Sredstvo je primeren tudi za zaščito proti ušim, plenilskim pršicam ter za preprečevanje in zdravljenje dermatitisa, ki povzročajo bolhe. Pomaga pri boju proti okužbam, ki jih povzročajo pršice. Učinkovito proti Lyme vektor bolezni, na Ixodes ricinus.

4, Protii indikacije:

- na mladih mačkah pod 8 tednov starosti in/ali na mladičih ki imajo manj kot 1 kg-ov je prepovedana uporaba izdelka!

- Ne sme se uporabiti na bolanem živalim (ki trpijo v sistemski bolezeni, vročini) oz. na okrevanim živalim!

- PREPOVEDANA uporaba na zajcih, ker lahko povzroči resne neželene učinke in lahko pride do njihove smrti!

5, Stranski učinki:

Če pes sredstvo poliže, za kratek čas se lahko pojavi slinjenje, ki je največkrat zaradi glavnega sredstva. V redkih primerih, na mestu aplikacije se lahko pojavi občasno draženje kože (razbarvanje kože, izpadanje dlake, srbenje, rdečina). Izjemoma, slinjenje, prehodni nevrološki simptomi (hiperestezija, depresija), srbenje, odpad dlake, bruhanje in težave dihanja. Prevelikega odmerka proizvoda se je treba izogibati.

Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso navedeni v tem navodilu, obvestite svojega veterinarja! 

6, Ciljne vrste živali:

Mačka

7, Odmerek, način (i) uporabe po ciljnih živalih:

Način uporabe: spot on kapljična uporaba

Odmerek: Najmanjši priporočeni odmerek 7,5 mg fipronil/ttkg, torej ena ml-ska tuba.

Postavite tubo s konico navzgor, ter odstranite pokovček. Po hrbtenici, zložite dlake psa med lopatice, dokler koža postane vidna. Postavite vrh tube na kožo in celotno vsebino tube rahlo pritiskajte neposredno na kožo. Pri velikih postavnih mačkah, tubo pritiskajmo na večih mestih po hrbtenici, da se prepreči odtekanje raztopine. Raztopina se uporablja le na delu mačke, kjer ga žival ne more polizati.

8, Predlog za pravilno uporabo:

- Enkratno zdravljenje, pred bolhami ščiti 4 tedne, pred klopom pa 3-4 tedne.
- Mesečna uporaba je priporočljiva na območjih, kjer je visoke tveganje za okužbo bolhami in klopi, ali če ima maček alergijo na bolhe oziroma je prešita, in v primeru mačkah, ki se pogosto kopajo z mehčanimi šamponi. Na območjih, kjer je manjša tveganje za okužbo bolhami in se klop ne pojavi, je dovolj uporabiti sredstvo dvakrat-trikrat mesečno.

- Med dvema dravljenja je potrebno počakati 4 tedne, ker škodljivost sredstva ni potrjena za uporabo za krajših intervalih.

9, Dovoljeni ostanki sredstva:

- Ne pride v poštev.

10, Posebna navodila za shranjevanje:

- Sredstva shranite izven dosega otrok! 
- Shranite v originalni embalaži. Shranite jo na suhem prostoru, do 30oC največje temperature.
- To veterinarsko sredstvo se lahko uporablja samo do datuma veljavnosti, ki je na embalaži. 

11, Posebna opozorilo (a):

Posebna opozorila na vse ciljne vrste živali

Izogibajte se, da raztopina pride v oči živali.

Ko sredstvo uporabljamo za za zdravljenje okužb, ki jih povzročajo uši, je hkrati priporočljivo zdravljenje ostalih živali, ki so stopili v kontakt z okuženo mačko. Na žival lahko pleze gor en-en klop, vendar v roku 24-48 ur po zdravljenju umrejo, brez tega da bi sesali kri, s čimer se zmanjša možnost prenosa nalezljivih bolezni na minimum. Mrtvi klopi padejo sami iz mačke, ter jih lahko z gladkim gibom odstranite. Mačke, ki živijo skupaj z bolanimi mačkami, ki imajo alergijo kože, ki jih povzročajo bolhe, morajo biti s to raztopino zdravljeni mesečno. 

Posebna opozorila na vse ciljne vrste živali
Sredstvo se uporablja na delih, ki ga žival ne more polizati. Bodite pozorni na to, da živali ki živijo skupaj, da ne bi polizali sredstvo drug iz drugega. Ni podatkov glede na učnkovitost raztopine pri okopani, šampoirani mački. Vendar po zdravljenju mačke s tem sredstvom ne okopajte/ ga ne pustite plavati vsaj 2 dni. Na žival lahko pleze gor en-en klop, zato ne smemo popolnoma izključiti prenos nalezljivih bolezni. Priporočljivo je tudi prostor za živali zdraviti s primernimi ektoparazitiki.

Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi) 
Pri prevelikem odmerku se lahko poveča tveganje stranskih učinkov, zato je potrebno živali zdraviti z ustreznim sredstvom glede na telesno težo živali. Lahko po zdravljenju pojavi srbenje. Pri prevelikem odmerku mesto zdravljenja lahko postane lepljivo, vendar ta izgine v 24 urah.  

Posebni varnostni ukrepi za osebo, ki opravlja zdravljenje živali:
Izdelek lahko povzroča draženje sluznice in oči, zato izogibajmo se, da sredstvo pride v stik z očmi ali usta. Za osebo, ki opravlja zdravljenje živali s tem sredstvom, in je občutljiv na ektoparazitike ali alkohol se mora izogibati stik s sredstvom. Izogibajmo se, da sredstvo pride v stik s kožo. Sredstvo, ki je prišel v stik s kožo si temeljito operite z milom in vodo. Če slučajno sredstvo pride v stik z očmi potem si temeljito operite oči. Po uporabi izdelka si temeljito operite roke. Dokler mesto uporabe se ne posuši, psa se ne sme božati, otroci mesto nanosa se ne smejo dotikati. Priporočljivo je sredstvo nanosti na žival v večernih urah. Zdravljene mačke naj ne spijo skupaj z lastniki, še posebej ne z otroci. Med uporabo izdelka je prepovedano jesti, piti, ali kaditi!

Uporaba raztopine med brejosti in laktacije
Se lahko uporablja med brejosti in in v času laktacije.

12, Ustrezna navodila za neporabljeno zdravilo ali za upravljanje odpadka, ter navodila za odstranjevanje (po potrebi):

Neporabljeni del izdelka, ter prazno embalažo je potrebno odstraniti v skladu z zakonodajo o nevarnih odpadkih. Ta izdelek se ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevarno na ribe ter za druge vodne organizme. Po zdravljenju živali v roku dveh dneh je prepovedana plavanje živali v naravnih vodah.

13, Zadnji datum odobritve za navodilo za uporabo:

 29. marec 2016

MNENJA KUPCEV