Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolhamForesto repelentna ovratnica proti klopom in bolhamForesto repelentna ovratnica proti klopom in bolhamForesto repelentna ovratnica proti klopom in bolhamForesto repelentna ovratnica proti klopom in bolham38 cm70 cmForesto repelentna ovratnica proti klopom in bolham
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham

Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham

Foresto® je edini repelent, je ovratnica nove generacije proti klopom in bolham, zagotavlja 8 mesecev zaščite.

podrobni opis izdelka
Zaščita proti klopom
Zaščita proti bolham
Odvračilni učinek
Nepremočljiv
Zaščita za 8 mesecev
Bruto cena: od 36.39 
Ocena: 4.7 / 5484 Prikaži vse ocene (6)
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham 38 cm

Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham 38 cm

38 cm
Cena: 36.39 
0.37 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham 70 cm

Foresto repelentna ovratnica proti klopom in bolham 70 cm

70 cm
Cena: 41.19 
0.42 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Foresto® je edini repelent, je ovratnica nove generacije proti klopom in bolham, zagotavlja 8 mesecev zaščite.

1,  Ime veterirnarskega zdravila:

- 38 cm-ska ovratnica (do 8 kg-ov) - Foresto 1,25 g + 0,56 g ovratnica za mačke in pse < 8 kg A.U.V.
- 70 cm-ska ovratnica (nad 8 kg) - Foresto 4,50 g + 2,03 g ovratnica za pse > 8 kg A.U.V.

2, Ime aktivnih snovi in drugih sestavin:

Aktivne sestavine:
- Brez vonja, je vodoodporna, siva ovratnica (38 cm) s sestavinami 1,25 g imidakloprid in 0,56 g flumetrin.
- Brez vonja, je vodoodporna siva ovratnica (70 cm) s sestavinami 4,5 g imidakloprid in 2,03 g flumetrin.

Pomožne snovi:
- Titan-dioxid (E171), železovoxid (fekete) (E172), dibutil-adipat, propilenglikol-dikaprilokaprat, sojino olje (epoxidalt), stearinakislina, PVC.
- Titan-dioxid (E171), železovoxid (fekete) (E172), dibutil-adipat, propilenglikol-dikaprilokaprat, sojino olje (epoxidalt), stearinakislina, PVC.

3, Indikacije:

Mačka: za zradvljenje in preprečanje bolham (Ctenocephalides felis) 7-8 mesecev. Po pritrditvi ovratnice učinkovitost proti bolham takoj se prične. 10 tednov preprečuje, da bi se v neposredni bližini živali razvile ličinke. Foresto se lahko uporablja za vnetje kože zaradi bolčnim pikam (FAD) kot del strategije zdravljenja.

Izdelek je dolgotrajen velja 8 mesecev, z učinkom akaricidom (uničejoči) (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) (Anti-hranjenje) dejavnost v primeru klopi (Ixodes ricinus). Učinkovit proti ličinkam-, oziroma proti odraslim klopom. Možno je, da v času obdelave klopi ki so že na mačkah ne umrejo, po 48 urah pritrditve ovratnice, in ostanejo vidni v koži. Zato je priporočljivo, da v času zdravljenja odstranite iz mačke klope. Novi učinek preprečevanja okužbe se začne v roku dveh dni po potrditvi ovratnice.

V idealnem primeru, ovratnico uporabljati pred sezonov bolham in klopom. 

Pes: za zradvljenje in preprečanje bolham (Ctenocephalides felis) 7-8 mesecev. Po pritrditvi ovratnice učinkovitost proti bolham takoj se prične. 8 mesecev preprečuje, da bi se v neposredni bližini živali razvile ličinke. Foresto se lahko uporablja za vnetje kože zaradi bolčnim pikam (FAD) kot del strategije zdravljenja.

Izdelek je dolgotrajen velja 8 mesecev, z učinkom akaricidom (uničejoči) (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) (Anti-hranjenje) dejavnost v primeru klopi (Ixodes ricinus). Učinkovit proti ličinkam-, oziroma proti odraslim klopom. Možno je, da v času obdelave klopi ki so že na psih ne umrejo, po 48 urah pritrditve ovratnice, in ostanejo vidni v koži. Zato je priporočljivo, da v času zdravljenja odstranite iz psa klope. Novi učinek preprečevanja okužbe se začne v roku dveh dni po potrditvi ovratnice.

Zdravljenje dlačne uši (Trichodectes canis).

V idealnem primeru, da ovratnico uporabite pred sezonov bolham in klopom. 

4, Proti indikacije:

- Ne sme se uporabiti na mačke pod 10 tednov starosti-in pasjim mladičem pod 7 tednov starosti.  
- Ne sem se uporabiti v primeru občutljivosti na sredstva oziroma druge pomožna sredstva. 

5, Stranski učinki:

Pri nekaterih primerih, po potrditvi ovratnice, v prvih dneh se lahko pojavi občutljivost kože, srbenje, na živalih ki niso navajeni ovratnice. Bodimo pozorni, da ovratnica naj ne bo preveč tesen.   
Po nošenju ovratnice se lahko pojavi izpad dlake in rekacija kože, ampak to brez odstranitve ovratnice se v 1-2 tednih izgine. V posameznih primerih lahko pride do odstranitve ovratnice, dokler simptomi izginejo.
Pri mačkah, v začetku, v redkih primerih se lahko pojavijo blage prehodne reakcije, kot naprimer utrujenost, spremembe apetita, slinjenje, bruhanje in driska. Kot pri drugih izdelkih, na te občutljive živali se lahko pojavijo alergija kontakt dermatitisa.

Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge, ki ne nastopajo v navodilah, obvestite veterinarja!

6, Ciljne vrste živali:

- Mačka, pes ( - Kutya (>8 kg)

7, Odmerek, način(i) uporabe, ciljne vrste po živalih: 

Za mačke in male postave pse 8 kg-ov, ali pod tega se lahko pritrdi 38 cm-ska ovratnica. 
Za pse nad 8 kg-ov, pa 70 cm-ska ovratnica. 

Za uporabo na koži! Enemu živali, samo eno ovratnico lahko pritrdite. Samo za zunanjo uporabo!

8, Predlog za pravilno uporabo:

Izberimo pravo ovratnico glede na težo živali, ter odstranite zaščitno embalažo. Postavimo navito ovratnico na prosto. Pritrdite ovratnico okoli vratu živali, tako da lahko udobno potisnete med vratom in ovratnico dva prsta. Ostanek ovratnice odrežite in odvržite. 


Ovratnico je treba ves čas nositi v času varstva 8 mesecev, nato pa treba odstraniti. Pritrjeno ovratnico občasno je potrebno preverjati, če je potrebno je potrebno se treba prilagoditi, zlasti na hitro rastajoče mladiče.

Mala ovratnica je narejena z mehanizmom varnostne ključavnice. V primeru, če se mačka, ki ima ovratnico na sebi se zatakne, je dovolj njena lastna moč, da se ovratnica odpre toliko, da se žival lahko rešuje.

9, Hranjenje- zdarvniški čakalni čas:

- Se ne uporablja.

10, Posebna navodila za shranjevanje:

- Shranite zunaj dosega otrok!
- To zdravilo ne zahteva nobenih posebnih navodil.
- Uporabiti samo pod datumom natisnjena na foliji ali embalaži. 

11, Posebno opozorilo (a):

Posebna opozorila, ki veljajo za uporabo pri  živalih 
Klopi umrejo po 24-48 urah od zdravljenja živali, padejo dol brez sesanja krvi. 

Po zdravljenju ni mogoče izključiti, da klop pleze na žival. Prav zaradi tega, tudi ne smemo povsem izključiti, da te parazite posredujejo prenos nalezljivih bolezni.

Kot pri vseh dolgotrajnih učinkih, lokalno aktivnih zdravilah, delci sredstva, ki so nastali na dlaki in po odhodu teh v obdobju goljenja, se tako obnavlja učinkovitost, da ne potrebujemo dodatno zdravljenje, ali zamenjavo ovratnice. 

V primeru hude okužbe z bolhami za optimalno zaščito je priporočljivo tudi okolje živali, zdraviti z ustrezo formulacijo insekticida.

Ovratnica je vodoodporna, ostane učinkovita tudi v primeru, če se dlaka živalim namoči. Ampak izogibajmo se intenzivnega namočenja dlake, ali kopanje s šamponom, saj lahko zmanjšajo trajanje učinkovitosti.

Po raziskavah, mesečno ponovno kopanje, oziroma celo namočenje ne zmanjša učinkovitost, ki traja 8 mesecev v primeru klopov, po ponovnem vnosu sredstva od 5 meseca vnaprej se zmanjša učinek proti bolham. 

Laboratorijske raziskave s flumetrinom ali z imidaklopridom na podganah in zajcah so pokazali, da ta sredstva ne uplivajo na plodnost in razmnoževanje, in ne vsebujejo teratogenih ali fetotoksičen učinke. Neškodljivost teh sredstev v veterinarski medicini ni dokazano na ciljnih živalih v času nosečnosti ter laktacije, zaradi pomanjkanja podatkov izdelek ni priporočljivo uporabljati med nosečnostjo in dojenjem.

Preveliki odmerek zaradi ovratnice ni mogoče, simptome zaradi prevelikega odmerka ni pričakovano. Pri poučevanju prevelikega odmerka so na odrasle pse in mačke nastavili 5 ovratnic za 8 mesecev, ter za 7 tednov stare mladiče psa, in na 10 tedenska mačke za 6 mesecev. Poleg v 6.-em poglavju napisanih neželenih učinkih, druge neželene učinke niso opazili. V primeru, če žival slučajno poje ovratnico, se lahko pojavijo lahke želodčni-črevesni simptomi se lahko pojavi (nap. zmehčano blato).

Posebni varnostni ukrepi za osebo, ki opravlja zdravljenje živali:
Do potrditvi ovratnice ne odstranite folijo vrečke ki je v embalaži. 
Kot vsaki medicinski izdelek ne pustimo malim otrokom, da se igrajo z ovratnico, oziroma ne pustimo, da ovratnico vzamejo v usta. Ne pustimo, da otroci skupaj spijo z živalim, ki imajo ovratnico na sebi. Preobčutljivost na aktivne snovi zdravila se ne smejo stopiti v stik z ovratnico. Vse ostanke ovratnice, odrezane dele takoj zavržite (glej predlog, ki je opisano v točko 9. za pravilno uporabo). Po potrditvi ovratnice si temeljito operite roke.

12, Ustrezna navodila za neporabljeno zdravilo ali za upravljanje odpadka, ter za uničenje ustreznih navodil (po potrebi):

Neporabljeni del izdelka, ter prazno embalažo je potrebno odstraniti v skladu z zakonodajo o nevarnih odpadkih. Ta izdelek se ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevarno na ribe ter za druge vodne organizme.

13, Zadnji datum odobritve za navodilo za uporabo:

8. februar 2012

14, Za več inforamcij:

Pakiranje: ovratnica

Sistem polimer matrix-a zagotavlja obe stredstvi, da počasi in stalno, da se iz ovratnice nizko sprostijo koncentracije. To omogoča, da za doseg učinka obe sredstvi akaricid-a / insekticid-a je v potrebni koncentraciji, ves čas na dlaki psa. Sredstvi iz kraja neposrednega stika se razširijo na vso telo. Toleranca ciljne živali in po študiju serumske-kinetike, je lahko imidakloprid začasno prisoten v krvnem obtoku, medtem ko je bil flumetrin večinoma neopazen. Oralna absorpcija srestva ne igra nobene vloge pri razvoju klinične učinkovitosti.

Učinkovitost proti bolham se takoj začne po potrditvi ovratnice. Izven zgoraj navedenih indikacijah, je tudi učinkovita proti bolham Ctenocephalides canis in Pulex irritans-e. Izdelek zagotavlja repelenti (anti-hranjenje) proti klopom, preprečuje da ustrašene parazite sesajo kri, s čimer se zmanjša tveganje za prenos bolezni, ki jih členonožcev vektorji prenašajo.

Izven naštete indikecije je ovratnica tudi učinkovita proti I. hexagonus, I. scapularis in v vrste Dermacentor variabilis, ki so izven Evrope, ter proti avstralske vrste I. holocyclus-a. Ovratnica je izboljšala stanje psom, ki so bili okuženi s Sarcoptes scabiei-em, po treh mesecih je povzročilo popolno okrevanje.

Če imate kakršnekoli vprašanje glede veterinarskega sredstva, prosimo obrnite se na imetnika dovoljenja za promet:

Bayer Hungária Kft.
1123, Budapest, Alkotás utca 50.
Tel: +36 1 487 4100
Fax: +36 1 487 4121
e-mail: animalhealth.hun@bayer-ag.de

Proizvajalec: KVP Pharma und Veterinär-Produkte GmbH, Kiel (Nemčija)

 

Dovoljenje licence: Bayer Hungária Kft. (H1123 Budapest, Alkotás utca 50.)

MNENJA KUPCEV
Pošiljatelj: Mojca
 
2023.01.04. 10:25
Edina ovratnica oz. izdelek, ki deluje.
Pošiljatelj: ZLATKO
Ocena:
2021.12.15. 23:07
Vrhunski izdelek. Spomladi namestim na muce in je celo leto brez cekov
samo cena je malo previsoka. razlike med ponudniki so prevelike
Pošiljatelj: Klara
Ocena:
2021.05.03. 19:52
Ne deluje pri mački. Dva klopa sta se prijela tik ob ovratnici. Škoda denarja.
Pošiljatelj: Mateja
Ocena:
2021.04.08. 18:54
Kupila za muco in psa, prezadovoljna že 4 mesece sta brez klopa in bolhe
Pošiljatelj: Jure
Ocena:
2020.07.14. 18:11
nič ne dela. sigurno je uvoz i iz kitajske. nateg, tako kot vse v slo...
Pošiljatelj: Maruša
Ocena:
2019.10.30. 21:33
deluje za mačke