Ectomax spot on raztopina za pse A.U.V.6 x 1 mlEctomax spot on raztopina za pse A.U.V.

Ectomax spot on raztopina za pse A.U.V.

Ectomax Spot On je raztopina za pse proti bolham in klopom.

podrobni opis izdelka
Zaščita proti klopom
Zaščita proti bolham
Bruto cena: od 3.98 
Ocena: 4.5 / 20 Prikaži vse ocene (0)
Ectomax spot on raztopina za pse A.U.V. 6 x 1 ml

Ectomax spot on raztopina za pse A.U.V. 6 x 1 ml

6 x 1 ml
Cena: 22.56  (3.76  / kos)
0.23 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Ectomax spot on raztopina za pse A.U.V. 1 x 1 ml

Ectomax spot on raztopina za pse A.U.V. 1 x 1 ml

1 x 1 ml
Cena: 3.98  (3.98  / kos)
0.04 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Ectomax Spot On je raztopina za pse proti bolham in klopom.

1. IME ZDRAVILA ZA UPORABO V VETERINARSKI MEDICINI:
Ectomax spot Na 744 mg / ml raztopina za pse za pse A.U.V.

2. Zdravilna učinkovina:
Permetrin (cis: trans 25:75): 744 mg / ml

3. Indikacije:
Lahko se uporablja proti okužbam, ki jih povzročajo ektoparaziti, občutljivi na permetrin:
- Bolhe (Ctenocephalides felis) in klopov (navadni klop in Rhipicephalus sanguineus) za ubijanje. Insekticidni učinek na bolhe traja 4 tedne. Klopi proti izdelku imajo neprekinjen učinek na 4 tedne.
- Uporabnik sestavka po 3 tedne rozge ima repellenes (vérszívást profilaktično) učinka proti sandflies (Phlebotomus perniciosus) in 4 tedne proti komarjem (Culex pipiens in Aedes albopictus).

4. Kontraindikacije:
Ne sme se uporabljati pri psih, mlajših od treh mesecev.
Ne sme se uporabljati pri psih, ki tehtajo manj kot 2 kg.
Ni dovoljeno zdraviti bolnika z boleznijo, mirovanjem ali poškodbami kože.
ZA PRIPRAVO NEKOMOZITNIH MAKS.
Izjemno strupena mačka lahko povzroči smrt živali. Mački je treba preprečiti, da pridejo v neposreden stik s proizvodom, zato je treba psa hraniti proč od mačke 72 ur po zdravljenju. V primeru nenamernega kontakta takoj poiskati zdravniško pomoč.
Ne uporabite v primeru preobčutljivosti na zdravilno učinkovino ali pomožno snov.

5. Neželeni učinki:
V nekaterih primerih priprave lahko povzročijo blago draženje obrezov na mestu zdravljenja, ki se bo izteklo v 48 urah. Na mestu zdravljenja se lahko pojavi začasna alopecija. Po zdravljenju se koža pojavi prehodna preobčutljivost ali brazgotinjenje. V redkih primerih se lahko pojavi akutna zastrupitev osrednjega živčnega sistema in simptomi bolezni prebavil. Če opazite kateri koli neželeni učinek, tudi če ni omenjen v tem navodilu, ali če mislite, da izdelek ne deluje, obvestite svojega veterinarja!

6. Odmerjanje in način uporabe:
Samo za zunanjo uporabo!
Za uporabo v primeru rektalne uporabe.
 - za pse, ki tehtajo med 2 kg in 15 kg:
Na hrbtni strani živali zložite dlake med lopatice tako, da koža postane vidna. Po zasukanju pokrova cevi, s pritiskom na cev, nalijemo 1 ml zdravila na kožo. Izogibajte se kapljanju na premazih. Izogibajte se stiku s prsti.
- za pse, ki tehtajo več kot 15 kg:
Na hrbtni strani živali zložite dlake med lopatice tako, da koža postane vidna. S cevko potisnite 1 ml zdravila neposredno na kožo. Izogibajte se kapljanju na premazih. Izogibajte se stiku s prsti. Na enak način kot zgoraj, kapljajte 1 ml izdelka čez kožo preko prsnega koša.
Ena zdravljenje zagotavlja 28 dni zaščite za bolhe in klope, 21 ali 28 dni za zaščito pred komarji in sandflies, vendar, če pes zmoči ali kopanje, bo ta čas krajši. Zdravljenje lahko varno ponovite 14 dni kasneje.

7. Posebne zahteve:
Hranite izven dosega otrok.
Shranjujte pri temperaturi do 25 ° C. Hranite izven dosega otrok. Ni mogoče shraniti v hladilniku.
To zdravilo za uporabo v veterinarski medicini je dovoljeno uporabljati le v roku, navedenem na cevi in ​​nalepki. Datum poteka se nanaša na zadnji dan tega meseca.

8. Posebna opozorila:
- Posebna opozorila za vsako ciljno vrsto:
Po obdelavi se živali ne smejo kopati v naravni vodi, ker so lahko strupene za ribe in druge vodne organizme. Žival je treba obravnavati pogosto zbledi, za kopanje in šamponiranje se je treba izogibati, saj lahko zmanjša učinkovitost izdelka. V hiši se hkrati hrani več psov z ravnanjem z vsemi živalmi. Mačke, ki živijo v teh hišah, je treba obravnavati z enako oznako, mačke pa so dovoljene.
Bole živali se pogosto razmnožujejo v živalski koši, ležijo in počivajo na tleh in oblazinjenju. Ta območja je treba zdraviti z ustreznim insekticidom in redno vakuumirati. Psi je treba preprečiti izgubo zdravljenja. Psi priporočamo, da se zdravijo zvečer.
- Posebni previdnostni ukrepi za uporabo pri živalih:
Med prvo uporabo pripravka se lahko na predelani površini kožne živali občasno pojavijo neuporabni obliži. Za pse, ki so prevlečeni s svetlobo, je ta obliž lahko rumenkast. Če simptomi ostanejo ali ne izginejo, bi morali poiskati veterinarsko pomoč.
- Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki daje zdravilo za uporabo v veterinarski medicini živalim:
V primeru nenamernega stika s kožo takoj umijte kožo s toplo milnico. Dotik ljudje permetrin po dve uri inkubacijski dobi parestezije a, lahko imenujemo parestezija sproži. Pri ravnanju s tem izdelkom nosite rokavice.
Kadar se uporabljajo večkratne uporabe, npr. Odgajalce psa, 0,3 mm debele neoprenske ali nitrilne rokavice. Zdravljeni koži se ne sme dotakniti 3 do 6 ur po zdravljenju. Ta izdelek lahko povzroči sluznico in draženje oči. Izogibajte se stiku z očmi in usti. V primeru stika z očmi takoj izpirati z obilo vode. V primeru trajnega draženja in / ali draženja oči poiščite zdravniško pomoč. Če pride do zaužitja, takoj poiskati zdravniško pomoč in zdravniku predati navodilo za uporabo ali nalepko. V primeru znane preobčutljivosti na sintetične piretroide se je treba izogibati stiku z zdravilom za uporabo v veterinarski medicini.
Ne jejte, pijte ali kadite med zdravljenjem. Po rokovanju si umijte roke s toplo milnico. Živali, obdelane s pripravkom, se ne smejo sproščati v bližini odprtega plamena, dokler se ne posuši obdelan predel kože.
- Noseča je. dojenje:
Rezultati laboratorijskih testov pri podganah so pokazali fenotipsko toksičnost pripravka. Ne sme se uporabljati med nosečnostjo in dojenjem.
- Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi):
Dva priporočenega odmerka pri odraslih psih niso povzročili neželenih učinkov. Klinični simptomi prevelikega odmerjanja so značilni za zastrupitve, ki jih povzročajo sintetični piretroidi. To so prekomerna salivacija, driska, tresavica v mišicah in preobčutljivost. V hujših primerih se lahko pojavijo hipotermija, hipertenzija, dispneja in trzanje. Če se pojavijo znaki prevelikega odmerjanja, je treba psa kopati s šamponom, brez antiparazitov, in priporočamo simptomatsko zdravljenje. Zastrupitev s pirotroidom nima specifičnega antidota.

9. Navodila za izdelavo neuporabljenih pripravkov ali odpadkov neupravičenih:
Ectomax SPOT NA 744 mg / ml kožne raztopine za pse A.U.V. ne more vstopiti v naravno vodo in odtoke, ker je zelo strupen za ribe in druge vodne organizme. Strupeno za čebele. Vprašajte svojega veterinarja, kako odstraniti vsa zdravila za uporabo v veterinarski medicini, ki niso več potrebna! Ti ukrepi ščitijo okolje.

10. Dodatne informacije:
- Uporabnost, razpoložljivost:
Prosti recept.
Je prosto tržno.
- Velikosti pakiranj:
1 ml raztopine v prosojni bele polietilenske cevi s pokrovom iz polipropilena. 1, 2, 3, 6 ali 10 kartonskih škatel.
Na trgu ni vseh navedenih pakiranj.
MNENJA KUPCEV