Frontline Combo Spot On za Pse

Frontline Combo Spot On za Pse

Nudi zanesljivo zaščito za pse proti klopom, bolham in ušem. Frontline Combo® je praktična in enostavna rešitev, ki hkrati varuje žival in okolje pred ponovno okužbo.

podrobni opis izdelka
Zaščita proti klopom
Zaščita proti bolham
Zaščita proti ušim
Zaščita za 1 mesec
Bruto cena: od 10.75 
Ocena: 4.7 / 629 Prikaži vse ocene (0)
Frontline Combo Spot On za Pse 1 x M pipeta

Frontline Combo Spot On za Pse 1 x M pipeta

1 x M pipeta
Cena: 10.75  (10.75  / kos)
0.11 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Nudi zanesljivo zaščito za pse proti klopom, bolham in ušem. Frontline Combo® je praktična in enostavna rešitev, ki hkrati varuje žival in okolje pred ponovno okužbo.

Vrste pakiranja:

-        Med 10-20 kg je M (1,34 ml)

-        Med 20-40 kg je L (2,68 ml)

-        Med 40-60 kg je XL (4,02 ml)

-        Med 2-10 kg je S (0,67 ml)

 

Vsebina

- S: Fipronil 67,00 mg, (S) metopren 60,30 mg, pomožna in nosilna snov ad 0,67 ml v eni pipeti
- M: Fipronil 134,00 mg, (S) metopren 120,60 mg, pomožna in nosilna snov ad 1,34 ml v eni pipeti
- L: Fipronil 268,00 mg, (S) metopren 241,20 mg, pomožna in nosilna snov ad 2,68 ml v eni pipeti
- XL: Fipronil 402,00 mg, (S) metopren 361,80 mg, pomožna in nosilna snov ad 4,02 ml v eni pipeti

Oblika zdravila:

Raztopina v kapljicah

Ciljna žival:

Pes

Indikacije:

Predvsem se naj uporablja proti bolham, pa tudi klopom in/ali živalskim ušem.

Proti bolham (Ctenocephalides spp.):

- Insekticidni učinek proti ponovni okužbi z razvitimi bolhami traja 8 tednov. Preprečevanje razmnoževanja bolh zaradi učinka preprečevanja razvoja jajčec (ovicidni učinek) in razvoja iz le-teh izhajajočih larv in ličink (larvicidni učinek) traja 8 tednov po uporabi.

Proti klopem (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus):

- Proizvod ima neprekinjeni učinek insekticidni učinek proti klopem za obdobje 4 tednov

Proti mačjim ušem (Felicola subrostratus):

- Proizvod se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja alergijskega dermatitisa (Flea Allergy Dermatitis, FAD)

Doziranje

- Za psa teže 2-10 kg lokalni nanos vsebine ene pipete 0,67 ml (S) ustreza minimalno priporočeni dozi fipronila, kar je 6,7 mg/kg in minimalno priporočeni dozi metoprena (S), 6,0 mg/kg.

-Za psa teže 10-20 kg lokalni nanos vsebine ene pipete 1,34 ml (M) ustreza minimalno priporočeni dozi fipronila, kar je 6,7 mg/kg in minimalno priporočeni dozi metoprena (S), 6,0 mg/kg.

-Za psa teže 20-40 kg lokalni nanos vsebine ene pipete 2,68 ml (L) ustreza minimalno priporočeni dozi fipronila, kar je 6,7 mg/kg in minimalno priporočeni dozi metoprena (S), 6,0 mg/kg.

- Za psa teže nad 40 kg lokalni nanos vsebine ene pipete 4,02 ml (XL) ustreza minimalno priporočeni dozi fipronila, kar je 6,7 mg/kg in minimalno priporočeni dozi metoprena (S), 6,0 mg/kg.

Med dvema nanosoma morajo miniti vsaj štirje tedni zaradi pomanjkanja testiranja neškodljivosti. Med

Način uporabe:

Zunanja uporaba, nanaša se lokalno na kožo živali v t.i. načinu “spot on”.

Pipeto držimo navpično, z ozkim koncem navzgor. Nekajkrat tlesknimo po ozkem del pipete tako, da vsebina pipete ostane v glavnem delu. Ozki konec pipete potegnemo nazaj do poka. Na hrbtu živali, pri temenu vratu potegnemo dlake narazen tako, da se pokaže koža. Ozki konec pipete namestimo na kožo in večkrat pritisnemu, da se pipeta izprazni na eno mesto, na kožo.

Kontraindikacija:

Zaradi pomanjkanja podatkov se ne sme uporabljati za mladičke mlajše od 8 tednov/lažje od 2 kg. Ne sme se uporabljati na bolnih živalih (sistemska bolezen, vročina) oz. okrevajočih živalih. Prav tako se ne sme uporabljati na zajcih, ker se lahko pojavijo neželene reakcije in pogin. Tudi uporaba na mačkah ni dovoljena, ker se lahko pojavi predoziranje.Ta proizvod je bil namensko razvit za pse.

Stranski učinki:

Če se pojavi polizanje, se za kratek čas pojavi pretirano slinjenje ki se pojavi zaradi narave nosilnega sredstva.  Med izjemno redkimi stranskimi učinki so opazili kratkotrajne kožne reakcije (luske, lokalno izpadanje dlak, srbečica, rdečica), na mestu nanašanja po uporabi pa srbečico in izpadanje dlak. Izjemoma se je pojavilo pretirano slinjenje, prehodni živčni simptomi (preobčutljivost, depresija, razdražljivost), bruhanje ali simptomi dihanja po uporabi pripravka.

Izogibajmo se predoziranju.

Prehransko-zdravstvena čakalna doba: Ne sme se uporabljati na živalih, ki proizvajajo hrano.

Skladiščenje pod 30°C. Hraniti v originalni embalaži. Čuvati zaprto pred dostopom otrok. Nevarnost vžiga.

Opozorilo: Tekom uporabe se prepričajmo o tem, da smo proizvod nanesli na takšno mesto, ki ga žival ne more polizati, prav tako da živali tudi drug druge ne morejo polizati po uporabi. Po nanašanju proizvoda živali ni priporočljivo kopati. Posamezna klop se lahko prisesa na žival. Prav zaradi tega se v neugodnih razmerah ne more popolnoma izključiti prenosa kužni bolezni s klopmi. Živalske bolhe se pogosto razmnožijo v košarah in ležiščih živali, na tleh in tapetah. Če se v večji meri razmnožijo in na začetku zatiranja, je potrebno ta mesta tretirati s primernim insekticidom in redno sesati.

Pazimo, da proizvod ne pride živali v oči.

 

 

 

 

Delovno-varstveni ukrepi:

Proizvod lahko povzroči iritacijo oči in sluznice, zato se je potrebno izogibati, da pride proizvod v oči. V primeru znane preobčutljivosti uporabnika ali živali na alcohol ali insekticid je potrebno izogibati se dotikanja proizvoda. Izogibati se je treba dotikanja vsebine pipet s prsti. Če pa do tega pride, je potrebno izprati z milom in obilno vode. Po uporabi je potrebno oprati roke.

Dokler se mesto aplikacije ne posuši, se je potrebno izogibati dotiku s tretirano živaljo in tudi otrokom se ni dovoljeno igrati z njimi. Zaradi tega je priporočljivo tretirati živali zgodaj zvečer. Tretirane živali naj ne prenočijo v enem prostoru z gospodarji, še posebej ne z otroci.

Med nanašanjem se ne sem kaditi, jesti in piti.

Obstojnost:

3 leta, do datuma, označenega na embalaži.

Način naročanja:

Lahko se prodaja brez veterinarskega recepta. Za živinozdravstveni namen!

Distribucija:

Distribucija je dovoljena osebam, pooblaščenim za distribucijo živinozdravstvenih pripravkov.

Okoljevarstvena pravila:

Neuporabljene živinozdravstvene pripravke oziroma odpadke, ki izvirajo iz živinozdravstvenih pripravov je potrebno uničiti na podlagi lokalnih predpisov.

Pripravek ne sme priti v naravne vode, ker je potencialno nevaren za ribe in vodne živali.

Proizvajalec:

MERIAL S.A.S. (Lyon, Francija)

 

MNENJA KUPCEV