Fypryst Spot on raztopina za pse XL

Fypryst Spot on raztopina za pse XL

Fypryst raztopina za velike postavne pse (nad 40 kg-ov). 

Za preprečenje in zdravljenje okužbe dlake, ki jih povzročajo uši, bolhe in klopi.

 

podrobni opis izdelka
Za probleme kože in dlake
Pred nosečnostjo, po nosečnosti
Bruto cena: od 8.49 
Ocena: 4.7 / 128 Prikaži vse ocene (0)
Fypryst Spot on raztopina za pse XL 1 x 4,02 ml

Fypryst Spot on raztopina za pse XL 1 x 4,02 ml

1 x 4,02 ml
Cena: 8.49  (8.49  / kos)
0.09 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Fypryst raztopina za velike postavne pse (nad 40 kg-ov). 

Za preprečenje in zdravljenje okužbe dlake, ki jih povzročajo uši, bolhe in klopi.

 

Zdravljenje in preprečevanje infestacije z bolhami (Ctenocephalides spp.) in klopi (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) pri psih. Zdravljenje in obvladovanje alergijskega dermatitisa, ki ga povzročajo piki bolh (FAD) pri psih. Preprečevanje in zdravljenje infestacije z ušmi Trichodectes canis pri psih.

Za zdravljenje in preprečevanje okužbe mačk z bolhami (Ctenocephalides felis), ter klopi (vrste Rhipicephalus, vrste Dermacentor, vrste Ixodes). Za preprečevanje in zdravljenje vnetje kože pri mačkah, ki jih povzročajo bolhe. Za preprečevanje in zdravljenje okužbe dlake, ki jih povzročajo uši (Felicola subrostratus okužbe).

Fypryst raztopina vsebuje fipronil, ki s svojo učinkovitostjo uničuje bolhe in klopov. Raztopina Fypryst se kopiči v lipidnih-kompenentih mešičkih kože in dlake, ter se neprekinjeno odvaja iz mešičkih na kožo in dlake, ki zagotavlja dolgotrajni učinek. 

KONTRAINDIKACIJE

Ne uporabljajte pri mladičih, ki so mlajši od 8 tednov ali lažji od 2 kilogramov, ker o uporabi pri njih ni podatkov. Ne uporabljajte pri bolnih živalih (splošno bolezensko stanje, zvišana telesna temperatura) ali živalih, ki okrevajo po bolezni. Ne uporabljajte pri kuncih, ker lahko pride do pojava neželenih učinkov ali celo smrti. To zdravilo je bilo izdelano za pse. Zaradi nevarnosti prevelikega odmerjanja ga ne uporabljajte pri mačkah.

NASVET O PRAVILNI UPORABI ZDRAVILA

Enkratni odmerek, 4,02 ml-ska pipeta za pse nad 40 kg-ov.
Enkratni odmerek, 4,02 ml-ska pipeta in ena manjša pipeta za enkratni odmerek za pse nad 60 kg-ov.   

Tako, uporabimo najmanjši predlagani odmerek fipronila (6,7 mg / kg).

Preprečite stik zdravila z očmi živali. Klope na živali je treba odstraniti pred uporabo izdelka. S tem se zmanjša tveganje za okužbo s prenosljivimi boleznimi. Pomembno je, da zdravilo nanesete na mesto, kjer ga žival ne bo mogla polizati, in poskrbite, da se živali po nanosu zdravila ne bodo lizale med seboj. 

Zaradi pomanjkanja podatkov o učinkovitosti zdravila po kopanju/umivanju živali s šamponom ne priporočamo kopanja/umivanja živali še 2 dni po nanosu zdravila, pa tudi ne kopanja več kot enkrat na teden. Šampone za mehčanje dlak lahko uporabljate pred zdravljenjem. Če jih uporabljate enkrat na teden po nanosu zdravila, skrajšajo čas zaščite pred bolhami na približno 5 tednov. Rezultati 6-tedenske raziskave so pokazali, da tedensko kopanje z medicinskim šamponom, ki je vseboval 2-odstotni klorheksidin, ni vplivalo na učinkovitost zdravila proti bolham. Še 2 dni po nanosu zdravila se psi ne smejo kopati v naravnih vodah (glejte poglavje 13). Posamezni klopi se lahko pritrdijo, zato v neugodnih razmerah ne moremo popolnoma izključiti prenosa kužnih bolezni. Klopi poginejo in odpadejo z gostitelja v 24 do 48 urah po infestaciji, praviloma preden začnejo sesati kri. Pritrditve posameznih klopov v obdobju učinkovanja zdravila ne moremo izključiti. 

Bolhe z domačih živali se pogosto zanesejo v košare in na druga mesta, kjer živali spijo ali počivajo, npr. na preproge in pohištvo, zato je treba na teh mestih v primeru množičnega pojava bolh in preden začnete izvajati preventivne ukrepe, redno uporabljati ustrezne insekticide in čistiti tudi s sesalnikom. Kožne kapljice Fypryst v obliki raztopine lahko uporabljate pri psicah v obdobju parjenja, brejosti in laktacije.

Posebni varnostni ukrepi za osebo, ki opravlja zdravljenje živali:
Izdelek lahko povzroča draženje sluznice in oči, zato izogibajmo se, da sredstvo pride v stik z očmi ali usta. Za osebo, ki opravlja zdravljenje živali s tem sredstvom, in je občutljiv na ektoparazitike ali alkohol se mora izogibati stik s sredstvom. Izogibajmo se, da sredstvo pride v stik s kožo. Sredstvo, ki je prišel v stik s kožo si temeljito operite z milom in vodo. Če slučajno sredstvo pride v stik z očmi potem si temeljito operite oči. Po uporabi izdelka si temeljito operite roke. Dokler mesto uporabe se ne posuši, psa se ne sme božati, otroci mesto nanosa se ne smejo dotikati. Priporočljivo je sredstvo nanosti na žival v večernih urah. Zdravljeni psi naj ne spijo skupaj z lastniki, še posebej ne z otroci. Med uporabo izdelka je prepovedano jesti, piti, ali kaditi!

POSEBNA NAVODILA ZA SHRANJEVANJE

Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v originalni ovojnini, da zdravilo zaščitite pred svetlobo. Za shranjevanje zdravila ni posebnih temperaturnih omejitev. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, navedenega na ovojnini po {EXP}.

POSEBNA OPOZORILA

Zdravilo lahko draži sluznico in oči, zato se izogibajte stiku zdravila z usti in očmi. Osebe z znano preobčutljivostjo za fipronil ali alkohol naj se izogibajo stiku z zdravilom. Pazite, da se zdravila ne dotaknete s prsti. Če pride do stika, roke umijte z vodo in milom. Če pride zdravilo v oči, jih spirajte s čisto vodo. Po uporabi zdravila si umijte roke. Izogibajte se stiku z zdravljenimi živalmi in otrokom ne dovolite, da bi se igrali z njimi, dokler se mesto nanosa zdravila ne posuši. Zato je priporočljivo, da zdravila ne uporabljate čez dan, ampak šele zgodaj zvečer. Prav tako živali ne smejo spati z lastnikom, še posebno ne z otroki. Med nanašanjem zdravila ne kadite, ne pijte in ne jejte.

POSEBNI VARNOSTNI UKREPI ZA ODSTRANJEVANJE NEPORABLJENEGA ZDRAVILA ALI ODPADNIH SNOVI, ČE OBSTAJAJO

Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini in odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi. Glede odstranjevanja zdravil, ki jih ne uporabljate več, se posvetujte z veterinarjem. Zdravilo odstranite na okolju prijazen način.

Zdravilo ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevarno za ribe in druge vodne organizme.

Proizvajalec: KRKA, d.d., Novo mesto Šmarješka cesta 6
8501 Novo mesto
Slovenija

MNENJA KUPCEV