Fypryst Spot on raztopina za mačke

Fypryst Spot on raztopina za mačke

Fypryst raztopina za mačke.

Za preprečenje in zdravljenje okužbe dlake, ki jih povzročajo uši, bolhe in klopi. 

podrobni opis izdelka
Zaščita proti klopom
Zaščita proti bolham
Zaščita proti ušim
Zaščita za 1 mesec
Bruto cena: od 5.03 
Ocena: 4.6 / 413 Prikaži vse ocene (0)
Fypryst Spot on raztopina za mačke 1 x 0,50 ml

Fypryst Spot on raztopina za mačke 1 x 0,50 ml

1 x 0,50 ml
Cena: 5.03  (5.03  / kos)
0.05 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Fypryst raztopina za mačke.

Za preprečenje in zdravljenje okužbe dlake, ki jih povzročajo uši, bolhe in klopi. 

Za zdravljenje in preprečevanje okužbe mačk z bolhami (Ctenocephalides felis), ter klopi (vrste Rhipicephalus, vrste Dermacentor, vrste Ixodes). Za preprečevanje in zdravljenje vnetje kože pri mačkah, ki jih povzročajo bolhe. Za preprečevanje in zdravljenje okužbe dlake, ki jih povzročajo uši (Felicola subrostratus okužbe).

KONTRAINDIKACIJE

Ne uporabljajte pri mladičih, ki so mlajši od 8 tednov ali lažji od 1 kilogramov, ker o uporabi pri njih ni podatkov. Ne uporabljajte pri bolnih živalih (splošno bolezensko stanje, zvišana telesna temperatura) ali živalih, ki okrevajo po bolezni. Ne uporabljajte pri kuncih, ker lahko pride do pojava neželenih učinkov ali celo smrti. To zdravilo je bilo izdelano za pse. Zaradi nevarnosti prevelikega odmerjanja ga ne uporabljajte pri mačkah.

NEŽELENI UČINKI

Pri lizanju se lahko zaradi nosilca pojavi kratkotrajno močno slinjenje. Med zelo redkimi neželenimi učinki so prehodne kožne reakcije na mestu nanosa zdravila (luskavost in lokalna izguba dlak, srbež, rdečica) ter splošno srbenje ali izguba dlak. Izjemoma se lahko pojavijo čezmerno slinjenje, reverzibilni nevrološki simptomi (hiperestezija, depresija, živčnost) ali bruhanje. Izogibajte se prevelikemu odmerjanju. Če opazite kakršne koli resne neželene učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja. 

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE

Mačke.

ODMERKI ZA POSAMEZNE ŽIVALSKE VRSTE TER POT (POTI) IN NAČIN UPORABE ZDRAVILA 

Odmerjanje: Enkratni odmerek 0,5 ml s kapalko nanesite na kožo med lopaticama

NASVET O PRAVILNI UPORABI ZDRAVILA

Preprečite stik zdravila z očmi živali. Pomembno je, da zdravilo nanesete na mesto, kjer ga žival ne bo mogla polizati, in poskrbite, da se živali po nanosu zdravila ne bodo lizale med seboj. Podatkov o učinkovitosti zdravila po kopanju/umivanju mačk s šamponom ni na voljo. Kljub temu pa na podlagi podatkov o učinkovitosti zdravila pri psih, ki so bili s šamponom umiti 2 dni po nanosu zdravila, ne priporočamo kopanja mačk še 2 dni po uporabi zdravila. Posamezni klopi se lahko pritrdijo, zato v neugodnih razmerah ne moremo popolnoma izključiti prenosa kužnih bolezni. Klopi poginejo in odpadejo z gostitelja v 24 do 48 urah po infestaciji, praviloma preden začnejo sesati kri. Pritrditve posameznih klopov v obdobju učinkovanja zdravila ne moremo izključiti. Klope na živali je treba odstraniti pred uporabo izdelka. S tem se zmanjša tveganje za okužbo s prenosljivimi boleznimi. Bolhe z domačih živali se pogosto zanesejo v košare in na druga mesta, kjer živali spijo ali počivajo, npr. na preproge in pohištvo, zato je treba na teh mestih v primeru množičnega pojava bolh in preden začnete izvajati preventivne ukrepe, redno uporabljati ustrezne insekticide in čistiti tudi s sesalnikom. Kožne kapljice Fypryst v obliki raztopine lahko uporabljate pri mačkah v obdobju parjenja, brejosti in laktacije.

POSEBNA NAVODILA ZA SHRANJEVANJE

Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v originalni ovojnini, da zdravilo zaščitite pred svetlobo. Za shranjevanje zdravila ni posebnih temperaturnih omejitev. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, navedenega na ovojnini po {EXP}. 

POSEBNA OPOZORILA

Zdravilo lahko draži sluznico in oči, zato se izogibajte stiku zdravila z usti in očmi. Osebe z znano preobčutljivostjo za fipronil ali alkohol naj se izogibajo stiku z zdravilom. Pazite, da se zdravila ne dotaknete s prsti. Če pride do stika, roke umijte z vodo in milom. Če pride zdravilo v oči, jih spirajte s čisto vodo. Po uporabi zdravila si umijte roke. Izogibajte se stiku z zdravljenimi živalmi in otrokom ne dovolite, da bi se igrali z njimi, dokler se mesto nanosa zdravila ne posuši. Zato je priporočljivo, da zdravila ne uporabljate čez dan, ampak šele zgodaj zvečer. Prav tako živali ne smejo spati z lastnikom, še posebno ne z otroki. Med nanašanjem zdravila ne kadite, ne pijte in ne jejte. 

POSEBNI VARNOSTNI UKREPI ZA ODSTRANJEVANJE NEPORABLJENEGA ZDRAVILA ALI ODPADNIH SNOVI, ČE OBSTAJAJO

Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini in odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi. Glede odstranjevanja zdravil, ki jih ne uporabljate več, se posvetujte z veterinarjem. Zdravilo odstranite na okolju prijazen način. Zdravilo ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevarno za ribe in druge vodne organizme.

Proizvajalec: KRKA, d.d., Novo mesto
Šmarješka cesta 6
8501 Novo mesto
Slovenija

MNENJA KUPCEV