Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse

Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse

Frontline Tri-Act raztopina, kapljice z učinkom repelenta za pse proti bolham, komarjem, metuljastim mušicam, obadom.

podrobni opis izdelka
Zaščita proti klopom
Zaščita proti bolham
Zaščita proti komarjem
Zaščita proti muham
Odvračilni učinek
Zaščita za 3 mesecev
Bruto cena: od 30.59 
Ocena: 4.6 / 361 Prikaži vse ocene (0)
Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 2-5 kg

Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 2-5 kg

za pse od 2-5 kg
Cena: 30.59  (10.20  / kos)
0.32 točke zvestobe
Dostava: 10 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 5-10 kg

Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 5-10 kg

za pse od 5-10 kg
Cena: 32.39  (10.80  / kos)
0.33 točke zvestobe
Dostava: 10 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 10-20 kg

Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 10-20 kg

za pse od 10-20 kg
Cena: 35.59  (11.86  / kos)
0.37 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 20-40 kg

Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 20-40 kg

za pse od 20-40 kg
Cena: 41.39  (13.80  / kos)
0.43 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: tabela s cenami?
kos: V košarico
Na zalogi
Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 40-60 kg

Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse za pse od 40-60 kg

za pse od 40-60 kg
Cena: 46.49  (15.50  / kos)
0.48 točke zvestobe
Dostava: 2 delovnih dni?
Cena dostave: brezplačno
kos: V košarico
Na zalogi
Opis izdelka

Frontline Tri-Act raztopina, kapljice z učinkom repelenta za pse proti bolham, komarjem, metuljastim mušicam, obadom.

1, Naziv veterinarskega zdravilnega pripravka

- Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse od 2-5 kg 
- Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse od 5-10 kg
- Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse od 10-20 kg
- Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse od 20-40 kg
- Frontline Tri-Act kapljice raztopine za pse od 40-60 kg

2, Poimenovanje učinkovin in drugih sestavin:

Raztopina, kapljice. Čista, brezbarvno-rumenorjava raztopina.

Učinkovine/pomožne snovi: Glej odsek "doziranje ciljnih živali po pasmi"

3, Indikacije

Za zdravljenje okužbe z bolhami/klopmi če je potreba tudi po repelentu (pred pikom) proti metuljastim mušicam, obadon in/ali komarjem. Preventiva in tretiranje okužbe  z bolho Ctenocephalides felis in preprečevanje okužbe s Ctenocephalides canis.

Pripravek v 24 urah uniči že prisotne bolhe C.felis. Eno tretiranje varuje 4 tedne proti novim okužbam z bolhami. Pripravek se lahko uporabi kot del strategije zdravljenja alergijskega kožnega vnetja zaradi vboda bolh, v kolikor je veterinar diganosticiral prej omenjeno okužbo.

Pripravek ima učinek repelenta proti klopom (Deremacentor reticulatus), ki traja 7-28 dni po uporabi. Kljub temu se lahko klop prisesa in odloči v 24 urah po okužbi. Pripravek neprekinjeno učinkuje proti pršicam in klopom ( (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus).

Pripravek učinkuje kot repelent (preprečitev vboda) v obdobju 3 tednov proti metuljastim komarjem (Phlebotomos perniciosus) in 4 tedne proti komarjem (Culex pipiens), odvrača in uničuje hlevsko muho (Stomoxys calcitrans)za obdobje 5 tednov.

- Ne uporabljati pri bolni ali okrevajoči živali

- Ne uporabljati na mačkah in zajcih, ker se lahko pojavijo stranski učinki in celo pogin.

- Ne uporabljati v primeru preobčutljivosti na katerokoli učinkovino ali pomožno sredstvo

5. Stranski učinki

Med stranske učinke, ki se lahko predvidoma zelo redko pojavijo, so kožne rekacije (sprememba barve krvi, lokalno izpadanje dlak, srbenje, rdečica kože) in srbečica po celem telesu ter izpadanje dlak. Pretirano slinjenje, reverzibilni živčni simptomi (povečana občutljivost na dražljaje, hiperaktivnost, drhtenje mišic, depresivnost, ostali živčni simptomi) in bruhanje se lahko prav tako pojavijo po uporabi sredstva. Če pes poliže mesto uporabe se lahko prehodno pojavi pretirano slinjenje in bruhanje.

V kolikor opazite resnejše neželjene ali takšne učinke, ki v tem navodilu niso našteti, o tem obvestite veterinarja!

6, Pasme ciljnih živali:

Pes

7, Doziranje po pasmah ciljnih živali:

Lokalna uporaba, na kožo (kapljice):

Naslednja tabela prikazuje priporočeno pipeto, odvisno od teže psa:

   

Učinkovine

Pomožna sredstva

Frontline Tri-Act raztopina v kapljicah za pse

Volumen po posamezni dozi(ml)

Fipronil (mg)

Permetrin (mg)

Butil-hidroxitoluol (E321) (mg)

Pritlikavi psi 2-5 kg

0,5

33,8

252,4

0,563

Majhni psi 5-10 kg

1

67,6

504,8 

1,125

Srednje veliki psi 10-20 kg

2

135,2

1009,6

2,250

Veliki psi 20-40 kg

4

270,4

2019,2

4,500

Ogromni psi 40-60 kg

6

405,6

3028,8  6,750 
Psi nad 60 kg   Uporabimo primerno kombinacijo gornjih pipet.

Doziranje:

Pripravek se lahko uporablja v primeru izkazane okužbe z bolhami in/ali klopmi oz.tveganja le-te, če je potreben tudi repelentski učinek (preprečitev pika) proti metuljastim komarjem in/ali komarjem ter/ali hlevskim muham. Lahko obstaja potreba po ponovnem nanašanju odvisno od izpostavljenosti ektoparazitom; med dvemi nanašanji morajo miniti 4 tedni.

8, Predlog pravilne uporabe

Velikost pipete izberemo odvisno od telesne mase psa. V primeru psov, ki so težji od 60 kg, uporabimo pipeto, ki je najbolj primerna telesni masi psa. Pripravek je potrebno uporabiti na dveh takšnih točkah, kjer jih pes ne doseže in ne more polizati mesto nanašanja. Ta mesta so pri temenu vratu pred plečmi in na sredni vratu med vratnim sklepom in okolico pleč.

Pripravek vzemimo iz folije in en odsek vzemimo stran. Vzemimo ven pipeto tako, da prerežemo embalažo na točkasti črti ali pa po prepogibu označenega dela potegnemo dol folijo.Pipeto držimo pokonci, stran od obraza in telesa ter s škarjami odrežemo vrh pipete. Na hrbtu psa odgrnemo dlako, tako, da se pokaže koža. Postavimo vrh pipete na kožo in potisnemo pb. polovico vsebine ven med plečmi in sredino vratu. Postopek ponovimo dokler ne izpraznimo celotno vsebino pipete pri temenu vratu, pred vratnim sklepom. Da bi dosegli karseda najboljši rezultat, pazimo, da pripravek nanesemo neposredno na kožo, ne na dlako.

9, Prehransko-zdravstvena čakalna doba

 - Ni določena.

10,  Posebni predpisi skladiščenja

- Hraniti izven dosega otrok.
- Hraniti v originalni foliji.
- Temperatura skladišča ne sme presegati 25°C.
- Ta veterinarski pripravek se sme uporabljati le znotraj roka trajanja, ki je naveden po napisu "EXP" na škatlici. Rok trajanja se nanaša na zadnji dan danega meseca.

11, Posebna opozorila:

Posebna opozorila za vsako pasmo ciljnih živali:

Posamezni klop se lahko prisesa na žival in lahko pride tudi do posameznih pikov komarjev oz. metuljastih komarjev, zato se med neugodnimi pogoji ne more popolnoma izključiti prenos klic preko omenjenih členonožcev. Pripravek ohranja učinkovitost napram bolam, če se žival, ki je prejela sredstvo, potaplja pod vodo (npr.kopanje, plavanje). Vendar se v 48 urah po nanašanju ne sme niti kopati živali, niti umivati s šamponom. Izogibati se je treba pogostemu kopanju oz.uporabi šampona pri psih, ki so bili tretirani, saj to lahko negativno vpliva na ohranitev učinka pripravka.

Da bi se preprečila ponovna okužba z novimi bolhami, se priporoča uporaba sredstva za vsakega psa v gospodinjstvu. Tudi ostale živali znotraj istega gospodinjstva je potrebno poskrbeti s primernim pripravkom. Da bi se znižala okuženost bivalnega okolja je potrebno tretirati tudi okolje s primernim sredstvom proti bolham in njihovim razvojnim oblikam.

Varstveni ukrepi ki se nanašajo na zdravljene živali:

Zaradi pomanjkanja raziskav se uporaba pripravka ne priporoča za pse, ki so mlajši od 8 tednov in lažji od 2 kg. Paziti je treba, da pripravek ne pride živali v oči. Potrebno se je prepričati o tem, da smo pripravek nanesli na tako mesto, kjer ga žival ne more polizati in poskrbeti je treba, da tudi druga žival ne more polizati mesta nanašanja po uporabi pripravka.

Zaradi vsebnosti permetrina lahko pripravek povzroči krče pri mačkah, ki so lahko smrtni. Če slučajno pride do stika s kožo, mačko operemo z milom ali šamponom in se takoj obrnemo na veterinarja. Zaradi preprečevanja slučajnih stikov s pripravkom je potrebno zdravljene pse držati stran od mačk, dokler se kraj nanašanja ne posuši. Pomembno se je prepričati o tem, da mačke mesta nanašanja na psu ne ližejo z namenom umivanja. V kolikor se to zgodi, se je potrebno obrniti na veterinarja.

Posebni varstveni ukrepi, ki se nanašajo na osebo, ki vrši zdravljenje.

Namenjeno izključno zdravljenju živali.

Ta pripravek lahko povzroči iritacijo kože in oči, zato se je potrebno izogibati temu, da pripravek pride v oči ali na kožo. Ne odpirajmo pipete blizu obraza oz. v smeri obraza. Če pride v oči, oziroma se pojavlja iritacija oči med samo uporabo uporabo, takoj izperemo oči z obilno vodo. Če se iritacija vrne ali nadaljuje, se obrnimo na zdravnika. Osebam, občutljivim na fipronil in/ali permetrin se je potrebno izogibati stiku s tema pripravkoma. Pripravek ima lahko škodljiv učinek v primeru požiranja. Potrebno se je izogibati stiku rok z ustmi. Med nanašanjem je prepovedano kaditi, jesti in piti. Po uporabi je treba oprati roke. V primeru požiranja je potrebno izpirati usta in če se pojavi slabost, se je potrebno obrniti na zdravnika.

Ker ima lahko pomožna snov N-metil-pirolidon fototoksičen in teratogeni učinek, če se v znatni meri pride v organizem, morajo nosečnice nositi zaščitne rokavice zaradi izogibanja stika s pripravkom. Prepovedano se je dotikati zdravljenih živali in otrokom se ne sme dopustiti igre z živaljo dokler se mesto pripravka popolnoma ne posuši. Zato je priporočljivo, da zdravljenje ne poteka čez dan, ampak zgodaj zvečer, nadalje ne sme se dopustiti, da zdravljene živali skupaj spijo z lastniki, še posebej otroci.

Pipete je potrebno hraniti v originalni embalaži in po uporabi je potrebno prazno pipeto takoj uničiti v izogib nedovoljenim stikom.

Ostali varnostni ukrepi:
Pripravek je lahko škodljiv za vodne organizme. Zdravljene pse se ne sme 2 dni spustiti v površinske vode.

Brejost in dojenje: Po izsledkih laboratorijskih raziskavah s fipronilom in permetrinom pripravek nima izkazanega teratogenega oz. embriotoksičnega učinka. Pripravka niso testirali na brejih in doječih živalih. N-metil-pirolidon, ki je ena izmed pomožnih snovi pripravka je tekom ponovljene izpostavljenosti v veliki dozi izkazal teratogeni učinek. Uporablja se lahko izključno le v skladu z analizo prednosti/tveganj veterinarja.

Predoziranje (simptomi, urgentni ukrepi, antidoti)
. Neškodljivost je bila dokazana na zdravih odraslih psih in mladičih z zdravljenjem kjer so uporabili petkratnik priporočene doze.
Lahko se pojavijo stranski učinki minljivega značaja, kot so rahli simptomi živčevja, bruhanje in driska, a le-ti prenehajo po 1-2 dnevih brez zdravljenja.

Živali je vedno potrebno zdraviti s pipeto ki je v skladu z njihovo telesno maso.

12, Navodila ki se nanašajo na ravnanje z neuporabljenimi pripravki ali odpadki (v kolikor potrebno)

Neuporabljeni živinozdravstveni pripravek oziroma nastali odpadek je potrebno uničiti v skladu z lokalnimi predpisi.
Pripravka in prazne embalaže se ne sme odlagati v naravne vode, jarke ali vodotoke.

13, Datum zadnje odobritve navodila za uporabo

 13.01.2015

14, Nadaljnje informacije

Fipronil je insekticid, ki spada v družino fenil-pirazolov. Fipronil v 24 urah uniči bolhe ter v 48 urah uniči klope in uši. Permetrin spada v 1.razred piretroidnih akaricidov in insekticidov ter ima repelentni učinek. Permetrin, ki ga vsebuje pripravek, ima repelentni učinek na metuljčaste komarje (>80% 4 tedne), proti komarjem in klopom.

1 plastična kartica s pipetami po  0,5 ml, 1 ml, 2 ml, 4 ml ali 6 ml snovi 
3 ali 6 pipet po 0,5 ml, 1 ml, 2 ml, 4 ml vagy 6 ml v kartonski škatli
V vsaki škatli so pipete zgolj ene dimenzije.
Obstaja možnost da ne bo vseh velikosti embalaž v prodaji.

MNENJA KUPCEV